Tala: O le a le mea o loʻo faia i le faia o ata tifaga ma aisea e taua ai?

Ou te fiafia e fatu fua fua mea tumu i fautuaga mo laʻu au faitau, oe. Ou te le taliaina totogi lagolago, o loʻu manatu o laʻu lava ia, ae afai e te iloa aʻu fautuaga aoga ma e iʻu i le faʻatauina o se mea e te fiafia i ai e ala i se tasi o aʻu fesoʻotaʻiga, E mafai ona ou mauaina se komisi e aunoa ma se tau faʻaopoopo ia te oe.

Tala o tū o se itu taua o le faia o ata tifaga e tutusa uma ata manuia. E aofia ai le faʻaaogaina elemene autu pei o le lafo, uiga tuputupu aʻe, autu, ma talatalanoaga e fatu ai se tala fa'amalosi. A fa'aoga lelei, e mafai ona fa'aulufaleina ma fa'atosina tagata matamata ma ta'ita'ia i latou e fa'amana'o i uiga o le ata ma la latou malaga.

Ina ia malamalama lelei pe aisea e taua ai se tala i le faia o ata, e tatau ona malamalama i elemene eseese e fausia ai se tala:

  • lafo
  • Amio Atinaʻe
  • Matua
  • talanoaga
O le a le tala

Uiga o le Tala

tala ose upu fa'aaoga e fa'amatala ai le ata tifaga o le fa'amatalaina o tala e ala i tala fa'alogo. O se tasi lea o vaega taua o le faia o ata tifaga, aua e mafai ona taofia ai le mafaufau o le au maimoa a o momoli atu se fe'au ma iu ai ina iai se aafiaga.

I lona autu, o le tala e uiga i tagata ma malamalama ia latou faigamalaga a'o latou feagai ma vaega eseese o fuafuaga. Ina ia ausia lenei mea, e tatau ona mafai e tagata tala fa'atasi ma le au fa'alogo, fa'atupu tagata fa'atuatuaina ma tulaga, fa'aalia lagona i le au fa'alogo e ala i le fa'atupuina o fa'ailoga e fa'amaumau ai, ma i'u ai ina maua ai le fa'ai'uga.

O le galuega a se tagata fai ata po o tusilima-tusitala e atia'e se ulua'i feso'ota'iga ma lana au maimoa e ala i le tusiaina o se fuafuaga fa'afiafia e fa'ai'u i se tasi pe sili atu ata e mana'omia po'o fa'aaliga televise (fa'alagolago i le auala). O lenei fuafuaga e tatau ona aofia ai faʻamatalaga talafeagai e pei o fa'amatalaga/fa'atulagaga o le si'osi'omaga, fa'atulagaina o fa'ailoga (fa'atomuaga, fa'atupuina, tumutumuga ma fa'ai'uga), vaega laiti, arcs uiga ma isi., ua faatulagaina uma ina ia iʻu ai i se faaiʻuga faamalieloto.

Utaina ...

E fesoasoani le faamatalaina o tala e faavasega ai lo tatou malamalama i mea moni—e maua ai e tagata mai talaaga eseese se vaaiga i mataupu faigata ma fesili tau amio. E mafai ona matou faaaogaina tala mo faamoemoega faafiafia, ae matou te faaaogaina foi mo faamoemoega faaleaoaoga foi - pe o le fa'amalamalamaina o mataupu faigata i se fa'apu'upu'u po'o le tu'uina atu o se va'aiga fa'amaoni i mataupu i totonu o sosaiete - o tala o ni meafaigaluega sili ona mamana e mafai ona faʻaosofia ai le manatu alofa i totonu o tagata matamata.

Tala fa'asolopito i le Fa'ata Ata

O le tala i le faia o ata tifaga o se galuega lea e mafai ai e tagata fai ata ona faʻaogaina meafaigaluega o ata tifaga (vaaia, leo, musika, tagata ma tala) e fai ai se tala faʻamalosi. Ose ata faatufugaga e tu'ufa'atasia ai le tele o vaega o galuega fa'akomepiuta ma fa'atekinisi ina ia fa'aola ai tagata ma tala i luga o le lau tele.

E taua le tala i le faiga o ata aua o le elemene autu e fesoasoani ai i tagata matamata ia fa'atofu moni i le tala. Pe e ala i le fatuina o se lalolagi talitonuina po o le fatuina o lagona malolosi i le va o tagata, manaia tala e mafai ona fa'afiafiaina tagata matamata ma ave i latou i se malaga e le mafaagaloina. E ala i le fatuina o tala anoa ma manatua pea, e mafai e tagata fai ata ona faia se lagona tumau ia latou ata mo tausaga a sau.

O le faiva o tala fa'asolopito e amanaia ai le tele o elemene o le faia o ata e pei o ata tifaga, tala, tusitusi, teuteu ma leo leo. I le faʻaogaina o nei elemene i se tulaga faʻapitoa, e mafai e tagata fai ata tifaga ona fatuina tala faʻatasi ai ma faʻaaliga vaʻaia ma faʻamatalaga e fiafia i ai le au maimoa. O tala tetele e saofagā tele i le fa'amalieina o tagata matamata e le gata ina latou fa'ataga ai le au maimoa e maua se fa'afiafiaga sili atu i le faletīfaga ae fesoasoani fo'i ia latou malamalama atili e uiga ia i latou lava e ala i le fa'alolotoina o lo latou malamalama i manatu o lo'o su'esu'eina i totonu o ata tifaga.

Le Matafaioi a le Tala i le faia o ata

Tala o tū o se vaega taua o le faia o ata tifaga talu mai le amataga o le faletīfaga. O le meafaigaluega e mafai ai e tagata fai ata tifaga ona fatuina se sootaga faalelagona ma le aofia ma aumaia ai la latou vaai i le ola. Tala fa'asolopito o le fa'agasologa o le fa'atupuina o se tala fa'asolopito e ta'ita'iina ai tagata matamata i se malaga fa'alagona.

Amata i au lava tala fa'agasolo gaioi

Fa'asoa i la matou nusipepa ma maua lau download fua e tolu tala. Amata i le fa'aolaina o au tala!

E naʻo le tuatusi imeli matou te faʻaogaina mo la matou nusipepa ma faʻaaloalo i lau faʻaliloliloga

I lenei tusiga o le a tatou suʻesuʻeina le matafaioi a tala i le faia o ata tifaga ma aisea e taua tele ai.

Fa'aleleia o Vaaiga

Tala i le faia o ata tifaga o se vaega taua o le faatofuina o tagata maimoa i lau galuega. O le tu'ufa'atasia o se tala mamana ma fa'afiafiaga e mafai ona fa'aleleia atili ai le a'afiaga o va'aiga ma fesoasoani e toso atili ai tagata matamata i lau lalolagi. Fauga o tala o lo'o fa'aogaina e tusitala e fa'amautinoa ai o latou tagata o lo'o i ai ni arcs fa'amalamalama lelei, fa'atasi ai ma amataga malosi, ogatotonu, ma fa'ai'uga.

O le faʻamanuiaga i tagata fai ata tifaga o loʻo iai sau isi faʻavae e faʻaoga manino ai au ata ma le leo e faʻafeiloaʻi ai tagata matamata i auala tulaga ese. E ala i le faʻaaogaina metotia faʻasaʻo e pei o ata fa'atusa fa'atino, tipi o talanoaga po'o le si'osi'omaga, fa'agasolo ma isi mea, e mafai e tagata fai ata ona faia se tala lelei ua uma ona fa'ata'atia fa'apitoa ma fa'asili atili ai le ata. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e iai sau a tīfaga e uiga i le sailia o se tasi o aiga ua leva ona leiloa i Europa ona mafai lea ona e faʻaogaina vaaiga mai nofoaga taʻitasi e faʻaleleia ai le tala faʻasolopito aʻo latou suʻesuʻeina le konetineta i le sailiga o se pele.

O nei elemene e galulue faʻatasi e faʻatupuina se faʻaaliga mataʻina mo tagata faʻalogo. E le gata i lea, o tala e fai ma musumusuga mo ata fatufatu ma tulimanu meapueata mo faatonu. Faatasi ai ma le tele o faʻaaliga vaʻaia faʻapitoa e maua saʻo mai faʻasologa o tala, e masani lava ona iloa e tagata matamata ni ata faʻapitoa pe a matamata i se ata tifaga poʻo se ata TV - taimi pei o O le fusu a Han Solo e tau faasaga ia Greedo or Faʻaaliga tele a Darth Vader i le faaiuga o le "Star Wars IV: A New Hope." O taimi fa'apenei e tumau pea i o tatou mafaufau ua leva ona matamata ona o lo'o saisaitia i manatu fa'amatala mamana e fa'alogoina i totonu ia i tatou e aunoa ma lo tatou iloaina.

E tatau i le au fai ata tifaga ona mafaufau pe faʻapefea ona latou faʻaogaina nei metotia ia latou galuega e ala i le fatuina o ata manatua pea e ala i le fuafuaina i luma e ala i le faʻavasegaina o ata e tusa ai ma vaaiga ma lisi o ata muamua - lea o le a taʻitaʻia ai se galuega faʻalagona e faʻatumauina ai tagata e auai ma teu faʻafaigaluega seia oʻo i le taimi mulimuli. faavaa!

Fausia se So'oga Fa'alagona ma le Au Fa'alogologo

Tala o tū sa avea pea ma se vaega taua o le faiga o ata tifaga, aua o le mea lea e fesootai ai lagona o le au maimoa i se ata tifaga. E ala i tala, e mafai ona tatou fatuina ni tagata e fesoʻotaʻi i loto ma mafaufau o tatou tagata matamata ma faʻaalia ai latou te faʻatupeina i le tala.

O le fa'amatalaina o tala e mafai ai fo'i ona tatou ta'u atu se fe'au e sili atu nai lo le na'o le tu'uina atu o mea moni - e uiga i le fa'atupuina o se tala fa'afiafia ma se anoa uiga. E ala i le faʻatagaina oi matou e suʻesuʻe autu lavelave i auala faʻamalosi, o tala faʻasolopito e maua ai se meafaigaluega mamana mo le faʻafesoʻotaʻi o la matou feʻau poʻo le faʻaosofia o matou au maimoa.

E le gata o le tala fa'asolopito e fesoasoani e toso mai ai tagata i lau ata, ae e fesoasoani fo'i e fa'ailoa ai le uiga o vaaiga ta'itasi ina ia tafe fa'anatura mai le tasi taimi i le isi. O lenei mea e mafai ai e i matou o tagata fai ata ona fausia se malaga faʻalagona atoatoa e fesoʻotaʻi ma matou tagata matamata i le tele o tulaga - latou te le na o le matamata i le ata ae tofo i ai. Ma le mea mulimuli, e ala i le tala i le faia o ata tifaga e mafai ai ona tatou fatuina se fesoʻotaʻiga faʻalagona ma a tatou au maimoa e ala i le tuʻuina atu o tala ma lagona moni ma le loloto.

Fa'atuina o Uiga ma Fete'ena'iga

O ata tifaga o se ata faatufugaga e aumaia ai tagata ma tala i le olaga. O tagata malolosi e manaʻomia se tala faʻamalosi e tuʻuina atu ia i latou se mea e tau ai. Faatuina o se feteenaiga o se laasaga taua i le fatuina o tagata talitonuina ma malosi, ae e le faigofie i taimi uma.

O tala lelei e aofia ai le fatuina o tulaga talafeagai e tatau ai i le tagata autu ona foia a latou feeseeseaiga ina ia manuia. Atonu o lona uiga o le feagai ma o latou popolega, ausia o sini poʻo le faia o filifiliga faigata, ae poʻo le a lava le luʻitau, e manaʻomia ona faʻafeiloaʻi ma faʻaalia mo le aofia. Tala fa'atulagaina auala e pei o fa'asologa fa'afouga, fa'alogo leo ma fa'asologa fa'asologa e mafai ona fesoasoani ia te oe e faʻamaonia taimi sili ona taua o le atinaʻeina o uiga poʻo le faʻalavelave e aunoa ma le faʻaalia pe lofituina.

Fa'aaogā fa'amatalaga e pei o fa'amatalaga tala tua ma tala fa'asolopito e mafai foi ona fesoasoani e faʻaalia i le au maimoa o nei tagata o loʻo i ai moni lava e ala i le tuʻuina atu o faʻamatalaga loloto i o latou aafiaga poʻo faʻaosofia. O le atina'eina o nei elemene e mana'omia ai le mafaufau ma le fa'aeteete ina ia fa'aalia lau tala i se auala fa'alenatura e fa'atatau i lagona ma fa'amatalaga. E taua foi le manatua 'aua ne'i vave foa'i tele - fa'atumauina le mana'o atili o lau au maimoa a'o fa'ataga pea latou ia lava le taimi e fa'aputu ai tupe i mea o lo'o tupu i luga ole lau!

O Elemene Autu ole Tala

Tala o tū o se vaega taua o le faia o ata, saunia le fausaga ma le tala mo le gaioiga o loʻo faʻaalia i luga ole lau. O le tala o le ivi o se ata tifaga ma o lona manuia e faalagolago i elemene autu e lua: fausaga ma lotomalie.

O le fausaga o le auivi lautele lea o loʻo faʻatulagaina ai faʻamatalaga, tagata ma mea na tutupu. E masani ona taʻua o fausaga galue ma e aofia ai vaega autu e lima: le faʻatomuaga, oso aʻe gaioiga, pito sili, paʻu gaioiga ma Iugafono. O elemene ta'itasi e fa'atūina ai fete'ena'iga po'o fe'ese'esea'iga i le va o tagata po'o totonu o latou si'osi'omaga, e fa'ataga ai le aga'i i luma o tala i ana tala fa'asolopito.

O mea o lo'o fa'atumuina lenei fa'ava'a - e aofia ai mata'itusi, autu, manatu fa'atatau ma e o'o lava i talanoaga. O le fa'afefea ona tu'ufa'atasia nei elemene o le a iai se aafiaga i le va'aiga a le tagata matamata i le tala o lo'o fa'amatalaina; e tatau ona mafaufau mea uma pe a fatuina se ata tifaga. I le faaopoopo atu i le tuuina atu o le togiola arcs po o lesona mama i tala fatu ata, o anotusi e tatau foi ona sa'o moni pe a feagai ma se tala fatu. fuafuaga; o lo'o fa'amatalaina tala moni e ala i fa'atalanoaga na tu'u sa'o mai tagata auai e fa'afeagai ma tala fa'asolopito.

I so'o se galuega fa'atino ata tifaga e fa'atāuaina le galulue fa'atasi uma o le fausaga ma mea o lo'o i totonu mo se fa'amanuiaga sili; a aunoa ma se tasi o le tala e mafai ona le loloto pe le mafai ona tuʻuina atu se faʻamatalaga saʻo o lona autu. O le mafuaaga lea e ofoina atu ai e le tala tala se vaega taua o le faia o ata tifaga - a lelei ona faia e mafai ona fesoasoani e liliu ata e foliga mai e le fesootai i se mea anoa e faafiafiaina ai le au maimoa ae tuuina atu foi le malamalama ia i latou i totonu. auala fou.

Le Mana o Fa'amatala Tala

Tala o tū o se tasi o le meafaigaluega sili ona mamana i ata tifaga. E ala i tala, e mafai e se tagata fai ata tifaga ona faʻaosofia lagona, faʻafeiloaʻi tagata matamata, ma ave i latou i se isi lalolagi. O le malosi o tala fa'asolopito o lo'o taoto i le auala e feso'ota'i ai tagata matamata i tagata ma la latou faigamalaga.

I lenei tusiga, o le a tatou suʻesuʻeina o le a le tala i le faia o ata ma aisea e taua tele ai:

Feso'ota'i ma le Au Fa'alogologo

Feso'ota'i ma le au fa'alogo e ala i tala fa'asolopito o se tasi lea o mafua'aga autu e fa'aaoga ai e le au fai ata le tala i le fa'ata. E ala i tala fa'asolopito, e mafai e tagata fai ata ona toso mai tagata matamata i le elemene tala ma fesoasoani ia i latou feso'ota'i moni ma ona tagata ma a latou tauiviga. E mafai e se tagata fa'amatala tala lelei ona fa'atumauina pea le au fa'alogo i mea o lo'o latou matamata ai, ma fa'afaigata ai ona va'ava'ai le au maimoa ma fa'atupu ai lo latou pipi'i fa'alagona i nisi tagata po'o arcs.

O le i'uga, e ala i le malosi o tala fa'asolopito e maua ai se lagona o le fa'atasiga moni ma le tagata matamata ata, fa'apea fo'i ma mea e fa'apipi'i ai manatu tetele e sili atu nai lo mea o lo'o tutupu i luga o le lau.

E mafai foʻi ona faʻaaogaina le tala faʻasolopito faateleina lagona, aua e mafai ai e tagata matamata ona vaʻavaʻai i mea e ono tupu i vaaiga o loʻo lumanaʻi faʻapea foʻi ma le suʻesuʻeina o mataupu sili atu ona faigata e pei o dynamics interpersonal i totonu o vaega po'o isi fa'aaliga e aofia ai le tele o tagata. O lenei feso'ota'iga fa'alagona na faia e ala i tala lelei e fa'atusaina ai le fa'aalia e le au fa'alogo e le gata i le taimi o le ata ae fa'apea fo'i fa'ailoga, e mafai ai e le au fai ata ona fa'asoa tala e uiga i so'o se mataupu i lalo o so'o se ituaiga lagona fa'alagona.

E tusa lava po o le a le le mautonu po o le lavelave o fuafuaga a se ata tifaga, o la tatou tali e masani lava ona fuafua i lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga e faʻaaoga uma ai ata ma talanoaga. E le gata i le tu'uina atu o fa'amalamalamaga i le taua o se mea na tupu, e fa'atupu ai fo'i lagona i le mafaufau e fesoasoani e fa'atupu ai le mata'utia po'o le mata'utia o le va'aiga—ona o le malosi o le tagata fa'amatala lelei i lagona o le aofia.

Pu'eina o Manatu

Tala o tū ose meafaigaluega mamana mo tagata fai ata e pu'eina ai le au maimoa ma faaosofia ai lagona. O tala e fesoasoani i le tagata matamata ia malamalama ma fa'aalofa i tagata, fa'amatala tala 'anoa, ma fausia ai se feso'ota'iga fa'alagona ma le fai tala. O tala lelei e iai le malosi e fa'alogo ai tagata lagona se mea – pe o le olioli lena, tiga, faanoanoa, po o le ofo—ma suia tagata taitoatasi e ala i le aoaoina atu o lesona taua. E ala i auala manino o tala e pei o tagata, talanoaga, ata tifaga, feteenaiga ma fofo - faatasi ai ma isi meafaigaluega - e mafai e tagata fai ata ona faaosofia mafaufauga o latou au maimoa e ala i le aumaia o se tala uiga ese i le olaga i luga o le lau.

Pu'eina o Manatu
O le itu pito sili ona taua o le fa'amatalaina o tala o le fatuina lea o se avanoa malosi e fa'atosina ai au tagata matamata i le taimi lava lena. E faia lea e ala i le faatosinaina o lagona o lau au maimoa e ala i ata vaaia po o leo – e mafai ai ona tosina atu i latou i le lalolagi e ala i mata o le tagata fai ata. E le gata i lea, o le taufaalili o elemene o le atinaʻeina o uiga e mafai ona tuʻu ai lau tagata matamata lagona le fia iloa po o le a le mea o loʻo i luma i le faigamalaga o lau tala. O le tele o tagata fai ata tifaga e masani ona faʻatulagaina a latou tala e faʻaaoga ai Joseph Campbell's malaga a le toa auivi lea e taula'i i le fa'aogaina o aafiaga fa'apitoa i totonu o si'osi'omaga fa'anatura e mafai ona fa'atuputeleina le poto fa'atofu mo tagata matamata. E le gata i lea, faʻaalia le vevesi e ala i montages po'o le te'i fa'aalia e mafai ona fa'amata'u tagata matamata i se ata atoa - tu'u ai latou e aisi mo nisi mea pe a o'o i le taimi e tapuni ai.

Fausiaina o Aafiaga Tumau

Tala o tū o se tasi o meafaigaluega sili ona mamana e faʻaogaina e le au fai ata tifaga e faʻafesoʻotaʻi ai manatu, faʻaosofia lagona, ma fatuina lagona tumau i mafaufau o tagata matamata. O tala lelei e mafai ona faia i le tele o ituaiga, e aofia ai tusitusiga, tala faatino, tala malie, ata mata'utia, musika ma animation. O se ata o lo'o iai le fa'asologa o ata ma le fa'atulagaina o se ata tifaga e mana'o le tagata fai ata e ta'u.

A mae'a lelei, o tala lelei e mafai ai e le au fai ata ona fa'aoga lagona o mafaufauga ma lagona o le au maimoa i se tulaga loloto. E mafai ai ona latou faia ni tala anoa ma ata fa'ata'ita'i e faaosofia ai lagona malolosi i tagata e matamata ia i latou. E ala i auala aoga tala e pei ole talanoaga, atinaeina o uiga ma aafiaga vaaia, e mafai e tagata fai ata tifaga ona faʻafeiloaʻi tagata matamata i lalolagi faʻatauvaʻa talitonuina ma ni tala fiafia e suʻesuʻe ai autu e uiga i le natura o le tagata poʻo mea faʻaonapo nei.

O le tala fa'asolopito o lo'o fa'atinoina fo'i se fa'amoemoega fa'atino mo tagata fai ata tifaga o lo'o taumafai e fa'amata'u le au fa'alogo pe fa'ateleina le matamata mo a latou gaosiga o ata. E ala i le fa'asalalauina o tala fa'afiafia i tagata fa'amalosi ma tala fa'amaumau latou te fa'atosina mai ai le to'atele o tagata matamata e naunau e fa'aagaga fa'alagona ia latou galuega. Mulimuli ane e ala i le manuia o le fatuina o aafiaga tumau e ala i le faatosinaina o tagata fai ata tifaga e maua ai avanoa talafeagai mo le manuia tau tupe i tulaga o fa'ailoga pusa po'o fa'asalalauga fa'asalalauga mauaina.

iʻuga

tala o le pito i tua o soʻo se ata tifaga ma o le vaega pito sili ona taua o le faʻagasologa o ata. O le auala e faʻafesoʻotaʻi ai le au maimoa i le ata, ona uiga, ma fesoasoani ia i latou e teu faʻafaigaluega i ana gaioiga ma lagona. O se tala e fai ma taʻiala mo tagata matamata, faʻatagaina i latou e taulaʻi i mea e sili ona taua ma iloa le faigamalaga e aumaia e vaaiga taʻitasi.

Sa matou talanoa e uiga i mea uma e tatau ona iloa e uiga i tala i le gaosiga o ata. Mai o le a lea i aisea e taua ai, ua matou talanoaina ona faavae. O se tala mata'ina o le a maua ai se aafiaga faatofuina mo lau au maimoa ma fatuina ni manatuaga tumau e taofi ai tagata uma e talanoa e tusa lava pe ua uma le tifaga.

Mulimuli ane, a e tusia se tala mo ata tifaga e tatau ona faʻataʻamilo i le fatuina o se faʻamatalaga e faʻaalia ai tagata matamata mai le amataga seia maeʻa. O se tala lelei e tatau ona mafai ona fa'atutuina ni fa'amoemoega manino ma iai se fa'ata'ita'i fa'atasi ma tauiviga fa'atatau - o mea uma ia e o'o atu ai i se fa'ai'uga fa'amalieina po'o se totogi i se taimi o la latou faigamalaga. Fa'aeteete ma le toto'a i le fausiaina o lau tala e mafai ona faauigaina le eseesega i le va o le manuia ma le toilalo i le faia o ata.

Talofa, o a'u o Kim, o se tina ma o se tagata e fiafia e taofi le gaioiga ma se talaaga i le fausiaina o ala o faasalalauga ma le atina'eina o upega tafa'ilagi. E tele lo'u naunau e tusi ata ma fa'afiafiaga, ma o lea ua ou maulu muamua i le lalolagi taofi. Faatasi ai ma laʻu blog, ou te faʻasoa atu aʻu aʻoaʻoga ia te oe.